Animátorok gyerekbarát rendezvényekre - Játékmesterek.hu
animátorok

Az animátor feladatai

Az animátor elsődleges feladata, hogy szórakoztassa a gyerekeket egy-egy rendezvény alkalmával. Egy gyerekzsúron mindenféle érdekes fejlesztő játékkal foglalja le őket, és biztosítja számukra az idő kellemes eltöltését. Egy céges rendezvényen vagy esküvőn pedig gondoskodik róla, hogy a kicsik számára is legyen szórakozási lehetőség, amely leköti a figyelmüket, így nem zavarják a felnőttek nyugalmát.

Rendezvények

Hívhatunk animátort gyerekzsúrra, születésnapra vagy más ünnepnapra, családi vagy céges eseményekre, esküvőkre vagy akár meglepetésként, saját otthonunkba is.  Az animátorok a megrendelő kívánsága szerint akár bohócnak, kalóznak, hercegnőnek, szuperhősnek vagy Disney-mesefigurának beöltözve érkeznek, és egy egész  gyerekzsúrt levezényelnek. Az animátorok egy része bébiszitter végzettséggel rendelkezik, így a szülők biztosak lehetnek benne, hogy gyermekeik a rendezvény idején jó kezekben és biztonságban vannak, illetve valóban színvonalas, fejlesztő programokban vesznek részt.

Játékok

Rengeteg olyan programlehetőséggel várják a kicsiket az animátorok, amely izgalmas szórakozást nyújt egy gyermek számára. Egy gyerekzsúron van például arcfestés, lufitekerés és lufihajtogatás, báb - és bűvészműsor, zenés játékok, csapatjátékok vagy minidiszkó. Szerveznek kézműves foglalkozásokat, a kicsik só -liszt-gyurmából vagy gipszből alkothatnak, nyakláncot fűzhetnek, festhetnek. A legkisebbeknek babasarok is kialakítható plüssállatokkal, építő kockákkal, logikai játékokkal. Egyes játékokban akár a felnőttek is részt vehetnek, így a család együtt szórakozik.

Szabadtéri rendezvények esetében az animátorok számháborút, kincskeresést vagy zsákbaugrás-versenyt szerveznek, fogócskáznak, kidobóst játszanak a kicsikkel. Az adott rendezvényre szánt programokat mindig a részt vevő korosztály alapján állítják össze. A nagyobbak számára például jó szórakozás a kalózkaland. Ez egy akadályverseny, amelyben gyerekek különböző izgalmas kalandokba keverednek, miközben állomásról állomásra haladva a kincset keresik, amelyet a végén egy ládában találnak meg. A gyerekolimpián pedig különféle „sportágakban” (karikadobás, egyensúlyozás) mutathatják meg a tudásukat.

Példák játékokra:

- Sorversenyek: összekötött lábbal futás, rákjárás, zsákban-futás, talicskázás, óriáskígyó, futás kanállal a szájban, fókajárás, „vakvezetés”, labdaadogatás, állatutánzó, páros futás, „mocsárjárás”
- Csoportjátékok: Evés/ivás kéz nélkül, lufitaposás, újságpapír-tánc, kincskeresés térképpel, lufipukkasztás, fánkevés, csokievés késsel-villával, gyümölcsevés vizes tálból, székfoglaló
- Egyéb játékok: tombola, étel-dobókocka

Természetesen animátorainknak a fentieken kívül egyéb játékötleteik is vannak.

Kérj ajánlatot! 

 
Animátor tanfolyam

Amennyiben szereted a gyerekeket, könnyen megtalálod velük a hangot, szívesen töltöd köztük az idődet, és szeretnél animátorként dolgozni, végezd el nálunk az animátor tanfolyamot! A képzésen mindent elsajátíthatsz, ami ehhez a foglalkozáshoz szükséges.

Bővebben a tanfolyamról: Animátor tanfolyam

Jelentkezz animátornak! Tovább
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.