Arcfestés, csillámtetoválás, henna - Játékmesterek.hu
arcfestés

Arcfestés, mint program

Családi vagy céges nap, szülinapi zsúr, fesztivál és egyéb rendezvények – a profi arcfestő által vezetett program nagyszerű meglepetés a gyermekek számára.

Az arcfestés érdekes, dekoratív és szórakoztató eleme a különféle rendezvényeknek, amely feloldja a hangulatot és „beindítja a bulit”.

Arcfestő varázslat

– bárkiből lehet hős vagy épp királylány

Nem csoda, hogy az arcfestés rendkívül népszerű program  a gyerekek körében, hiszen az arcfestő segítségével belebújhatnak kedvenc állatuk, mesehősük bőrébe, lehetnek hercegnők és hercegek, tündérek vagy manók, de a konkrét figurák helyett színes motívumok, virágminták is választhatók az arcra, kézre.

Az arcfestő mintákat a kicsik fotókról is kiválaszthatják, vagy akár teljesen egyedi igényekkel is fordulhatnak a programot vezető arcfestőinkhez.

Az arcfestő program előnyei

Az arcfestés nemcsak a kicsik, hanem szüleik számára is előnyös program: amíg a gyerekek izgalmas elfoglaltságot találnak maguknak, kíváncsian ülnek amíg festik őket és várják, mi lesz az arcukon, addig a szülők élvezhetik a többi, felnőtteknek szóló programot.

Az arcfestéshez felhasznált festék:

Fokozottan ügyelünk rá, hogy az arcfestés során csak bőrbarát anyagokat használjunk. Arcfestő munkatársaink kizárólag vízbázisú, bőrbarát, lemosható festékekkel dolgoznak, továbbá különböző kozmetikai csillámokat használnak. Ezek az anyagok még érzékeny bőr esetén sem allergizálnak, illetve az sem jelent problémát, ha egy kisgyerek esetleg lenyalja a festéket.

A festék eltávolítása:

Az arcfestés jó móka, azonban mielőtt a kicsi elaludna, mindenképp le kell mosni a festéket langyos vízzel és szappannal. Mivel a festékek kicsit szárítják a bőrt, javasolt arckrémmel bekenni a megtisztított bőrfelületet.

Amennyiben a festék ruhára kerülne, akkor sincs semmi gond: kimosható, nem hagy foltot.

Arcfestő munkatársaink

Arcfestőink többéves tapasztalattal rendelkeznek a gyermekarcfestés területén. Számos alkalommal csaltak már esküvőkön és  egyéb rendezvényeken is vidám mosolyt a gyermekek arcára.

Csillámtetoválás

A csillámtetoválás a rendezvények egyik legnépszerűbb programja a gyerekek körében. Leggyakrabban a kezükre vagy lábukra kerül a minta.
A helyszínen kiválaszthatják az ábrát, a csillámpor színét és azt is, hogy milyen sokáig szeretnék viselni új tetoválásukat, ezt a ragasztó típusával tudjuk szabályozni. Az ár természetesen független attól, hogy végül melyik mintára vagy színre esik a választás.

Felhasznált anyagok:

-    A festés során használt anyagok biztonságosak, nem váltanak ki allergén reakciót.
-    A tetoválás elkészítésénél legtöbbször sablont használunk, amelynek során egy bőrbarát ragasztóra kerül rá a csillámpor. A rendezvényekre sokféle csillámtetoválás-sablonnal érkezünk, amelyek között a lányok és a fiúk is biztosan megtalálják a nekik tetsző mintát.
-    Színeink közül választhatnak metálszínűt, selyemfényűt és színváltóst, amely halványan látszik, csak bizonyos szögből rajzolódik ki a minta.
-    A csillámpor-típusok nemcsak színeikben, hanem a szemcsék méretében is különböznek, amelyek a mintától függően kerülnek kiválasztásra. a tetoválásokat strasszkövekkel is díszíthetjük.

A csillámtetoválás eltávolíthatósága

Ez a típusú „tetoválás” más technikával készül. A kép tartóssága attól is függ, hogy hova teszik: ujjakon és kézfejen néhány napig, de lábon 2-3 héten keresztül is látható.
Tovább fennmarad a bőrön, mint a hagyományos arcfestés, amely már az esti fürdésnél lemosható, viszont a csillámtetoválás nem oldódik a vízben, így 2-3 hétig is díszíti gyermekünket. Természetesen kérésre segítünk eltávolítani a mintát

Henna

A testfestés egyik ideiglenes formája. A rendezvényeken nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is kiemelkedően népszerű.
A hennafestés nem okoz fájdalmat, a festék a bőr felső részébe kerül. A festék természetes anyag, a henna növény leveléből vonják ki. A henna bőrbarát, nem okoz allergiás reakciót.

Elkészítése, tartóssága:

-    A megbeszélt mintát a hennafestő felrajzolja. Lehetséges sablonból választani, de a speciális kéréseknek is eleget tudunk tenni és megtervezzük a vágyott képet.
-    A felfestett mintához pár óráig nem szabad hozzányúlni, mert elmaszatolódhat, tönkremehet.
-    A „tetoválás”színe eleinte barnás-zöldes, ami befogja a bőrt és a hennafesték letörlése után világosbarna lesz, amely pár órával később sötétebb barnává válik.
-    Néhány nap múlva folyamatosan halványodni kezd, végül teljesen lekopik.
-    A hennát nem lehet lemosni, leoldani, meg kell várni, amíg eltűnik.
-    A kép tartóssága függ a bőrtípustól, az egészségügyi állapottól és attól is, hogy hova kerül a minta.
-    Általában hetekig megmarad a bőrön, néha több mint egy hónapig.

Online ajánlatkérés

Aki pedig meg szeretné tanulni az arcfestés csínját-bínját, tekintse meg arcfestő tanfolyamunk részleteit!

Néhány arcfestős fotó (továbbiak pedig a Galériában):

 
 

Arcfestés, csillámtetoválás, henna festés

…nem csak gyerekeknek :)

Jelentkezz animátornak! Tovább
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.