Kézműves foglalkozások gyerekeknek - Játékmesterek.hu
kézműves foglalkozás

Kézműves foglalkozások

Minden gyerek szeret alkotni. Valahol mélyen a felnőttek is, ám munka és háztartás teendői mellett nincs rá idejük. A kicsik viszont előszeretettel fejezik ki érzéseikkel rajzokkal, mutatják meg kézügyességüket egy maguk fűzte nyaklánccal, vagy készítenek saját kezűleg ajándékokat szüleiknek karácsonyra.

A kézműves foglalkozások segítenek fejleszteni a kicsik kézügyességét. kreativitását, motorikus képességeit, és lefoglalják őket.

Így gyerekrendezvényeken hasznosan és biztonságos körülmények között tölthetik el az időt, céges programokon vagy esküvőkön pedig az animátorok lekötik a figyelmüket a közös alkotással, így nem zavarják a felnőttek szórakozását.

Miket készítünk?

A kézműves foglalkozások alkalmával az animátorok együtt gyurmáznak, festenek, nyomdáznak a gyerekekkel. A kicsik megtanulják biztonsággal használni az ollót, a ragasztót, és élvezik, hogy ilyenkor bátran maszatolhatnak. A foglalkozások során a gyerekek játékos formában, beszélgetve ismerhetik meg az alkotás rejtelmeit 45-60 perces kreatív játékok formájában.

Origami állatfigurákat hajtogathatnak, készíthetnek mozaikképet vagy kis szobrokat só-liszt-gyurmából. Alkotásaikat haza is vihetik magukkal. Fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, így hulladékokból előszeretettel alkotunk. Ha ebben a kicsik is részt vesznek, velük is sikerülhet megértetni a  természetvédelem és az újrahasznosítás fontosságát.

Miben segít a kézműveskedés?

Azon kívül, hogy a gyerekek hasznos szórakozással töltik el az idejüket, kézműves foglalkozások segítenek a stresszoldásban is. Ez 1,5-2 éves gyermekek esetében megkönnyíti többek között a szobatisztává válás folyamatát, a megfelelő beszédkészség kialakulását és a finom motorikus képességek fejlődését is.

Óvodásoknál és kisiskolásoknál a közösen végzett kreatív tevékenység a közösségi élet kisebb-nagyobb konfliktusai nyomán kialakuló feszültségeket oldja. Ráadásul a kézműveskedéssel a kicsik megismerkedhetnek a hagyományőrző népi mesterségekkel is, például a nemezeléssel, a bőrművességgel, a szalma- és vesszőfonással, a mézeskalácssütéssel, a tojásdíszítéssel vagy a batikolással.

Milyen rendezvényekre ajánljuk?

Szakköröket és bemutató foglalkozásokat tartunk óvodákban, iskolákban, közművelődési intézményekben, klubokban, illetve saját műhelyünkben. Ezen kívül ajánljuk a kézműves foglalkozást gyermekrendezvényekre, zsúrokra, családi programokra, fesztiválokra, falunapra, majálisra. Ha szeretne kézműves foglalkozást rendelni az ön által szervezett programra, keressen meg minket elérhetőségeinken.

A kézműves foglalkozásoknál figyelembe vesszük a rendezvény jellegét és a gyerekek korát is. Lehetséges különböző témákban is foglalkozást, játékokat kérni: karácsony, húsvét, nemzeti ünnepek stb.

Választható például:

- Papírból készült tárgyak: színes papírokkal, kartonlapokkal dolgozunk. Több típusú, kreativitást és kézügyességet fejlesztő játékot kínálunk. Hozunk origami-feladatokat, de lehet kérni az ünnepekhez és évszakokhoz kapcsolódó használati tárgyak: álarcok, karácsonyfadíszek elkészítését is.
- Bábok, díszek készítése filcből: 3-4 éves kortól ajánljuk. Az anyagot ragasztóval rögzítik a gyerekek, az idősebb korosztály a varrást is elsajátíthatja.
- Képek készítése: Eltérő technikákat tudunk bemutatni a gyerekeknek. A ceruza, filctoll, zsírkréta és festékek használata mellett lehetséges papír és növényi termések felragasztásával is elkészíteni képeiket.
- Só-liszt gyurmából kis szobrok készítése.
- Ékszerek készítése: Többféle anyaggal dolgozunk. 3-4 éves kortól ajánljuk. A gyerekek megtanulhatják bőrből, gyöngyből és fonalból elkészíteni ékszereiket. Az általuk készített színes és látványos ékszereket később is szívesen fogják hordani.

 

Kézműves foglalkozás rendelhető az általad szervezett programra, keress minket elérhetőségeinken:

+36 30 456 1895

+36 30 419 2621

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Jelentkezz animátornak! Tovább
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.