Kézműves foglalkozások gyerekeknek - Játékmesterek.hu
kézműves foglalkozás

Kézműves foglalkozások

Minden gyerek szeret alkotni. Valahol mélyen a felnőttek is, ám munka és háztartás teendői mellett nincs rá idejük. A kicsik viszont előszeretettel fejezik ki érzéseikkel rajzokkal, mutatják meg kézügyességüket egy maguk fűzte nyaklánccal, vagy készítenek saját kezűleg ajándékokat szüleiknek karácsonyra.

A kézműves foglalkozások segítenek fejleszteni a kicsik kézügyességét. kreativitását, motorikus képességeit, és lefoglalják őket.

Így gyerekrendezvényeken hasznosan és biztonságos körülmények között tölthetik el az időt, céges programokon vagy esküvőkön pedig az animátorok lekötik a figyelmüket a közös alkotással, így nem zavarják a felnőttek szórakozását.

Miket készítünk?

A kézműves foglalkozások alkalmával az animátorok együtt gyurmáznak, festenek, nyomdáznak a gyerekekkel. A kicsik megtanulják biztonsággal használni az ollót, a ragasztót, és élvezik, hogy ilyenkor bátran maszatolhatnak. A foglalkozások során a gyerekek játékos formában, beszélgetve ismerhetik meg az alkotás rejtelmeit 45-60 perces kreatív játékok formájában.

Origami állatfigurákat hajtogathatnak, készíthetnek mozaikképet vagy kis szobrokat só-liszt-gyurmából. Alkotásaikat haza is vihetik magukkal. Fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, így hulladékokból előszeretettel alkotunk. Ha ebben a kicsik is részt vesznek, velük is sikerülhet megértetni a  természetvédelem és az újrahasznosítás fontosságát.

Miben segít a kézműveskedés?

Azon kívül, hogy a gyerekek hasznos szórakozással töltik el az idejüket, kézműves foglalkozások segítenek a stresszoldásban is. Ez 1,5-2 éves gyermekek esetében megkönnyíti többek között a szobatisztává válás folyamatát, a megfelelő beszédkészség kialakulását és a finom motorikus képességek fejlődését is.

Óvodásoknál és kisiskolásoknál a közösen végzett kreatív tevékenység a közösségi élet kisebb-nagyobb konfliktusai nyomán kialakuló feszültségeket oldja. Ráadásul a kézműveskedéssel a kicsik megismerkedhetnek a hagyományőrző népi mesterségekkel is, például a nemezeléssel, a bőrművességgel, a szalma- és vesszőfonással, a mézeskalácssütéssel, a tojásdíszítéssel vagy a batikolással.

Milyen rendezvényekre ajánljuk?

Szakköröket és bemutató foglalkozásokat tartunk óvodákban, iskolákban, közművelődési intézményekben, klubokban, illetve saját műhelyünkben. Ezen kívül ajánljuk a kézműves foglalkozást gyermekrendezvényekre, zsúrokra, családi programokra, fesztiválokra, falunapra, majálisra. Ha szeretne kézműves foglalkozást rendelni az ön által szervezett programra, keressen meg minket elérhetőségeinken.

A kézműves foglalkozásoknál figyelembe vesszük a rendezvény jellegét és a gyerekek korát is. Lehetséges különböző témákban is foglalkozást, játékokat kérni: karácsony, húsvét, nemzeti ünnepek stb.

Választható például:

- Papírból készült tárgyak: színes papírokkal, kartonlapokkal dolgozunk. Több típusú, kreativitást és kézügyességet fejlesztő játékot kínálunk. Hozunk origami-feladatokat, de lehet kérni az ünnepekhez és évszakokhoz kapcsolódó használati tárgyak: álarcok, karácsonyfadíszek elkészítését is.
- Bábok, díszek készítése filcből: 3-4 éves kortól ajánljuk. Az anyagot ragasztóval rögzítik a gyerekek, az idősebb korosztály a varrást is elsajátíthatja.
- Képek készítése: Eltérő technikákat tudunk bemutatni a gyerekeknek. A ceruza, filctoll, zsírkréta és festékek használata mellett lehetséges papír és növényi termések felragasztásával is elkészíteni képeiket.
- Só-liszt gyurmából kis szobrok készítése.
- Ékszerek készítése: Többféle anyaggal dolgozunk. 3-4 éves kortól ajánljuk. A gyerekek megtanulhatják bőrből, gyöngyből és fonalból elkészíteni ékszereiket. Az általuk készített színes és látványos ékszereket később is szívesen fogják hordani.

 

Kézműves foglalkozás rendelhető az ön által szervezett programra, keressen minket elérhetőségeinken:

+36 30 456 1895

+36 30 419 2621

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Jelentkezz animátornak! Tovább
Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.